Susan de Visser

Susan de Visser: “De overstap naar duurzame UTZ certificeerde cacao is beter voor de cacaoboeren en voor ons.”

Susan de Visser is MVO-coördinator bij Delicia een ambitieus Tilburgs bedrijf die chocoladehagel en -vlokken, gekleurde hagel, gecoate producten en krokante muesli produceert.

"Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een breed begrip. De kunst is om in samenspraak met je stakeholders te kijken welke aandachtsgebieden van wezenlijk belang zijn voor de keten waarin je actief bent.

Om te weten te komen welke aandachtsgebieden voor Delicia van belang zijn, is er een MVO-enquête gehouden onder de belangrijkste stakeholders; personeel, klanten, leveranciers, banken, gemeente, ngo’s en brancheverenigingen. Ook is er gekeken hoe Delicia’s huidige beleid scoort op de ISO 26000 MVO-kernthema’s.  Uit de resultaten van het onderzoek zijn drie aandachtpunten voor Delicia gefilterd, namelijk: 1. MVO verankeren in het beleid 2. Optimale arbeidsomstandigheden creëren 3. Bedrijfseffecten op het milieu beperken

MVO dwingt je om innovatiever en creatiever om te gaan met problemen en kansen. Een voorbeeld hiervan ligt in de ketenverantwoordelijkheid. Een groot probleem in onze keten zijn de slechte omstandigheden bij de cacaoboeren. Delicia is vorig jaar begonnen om duurzame UTZ CERTIFIED cacao te gaan gebruiken, hierdoor wordt de levensstandaard van de boerengemeenschap verbeterd, wordt de cacao kwalitatief beter en creëer je als bedrijf zijnde onderscheidend vermogen. Al in het eerste halfjaar is 65% van onze retailproducten overgestapt op deze duurzame cacao!

MVO moet je vooral ‘doen’."

Meer informatie over het MVO-beleid van Delicia vindt u op hun website.