Tips van MVO Loont

Nog enkele praktische tips die u helpen bij het starten met MVO. Deze krijgt u van Willemijn Peeters, de coördinator van MVO Loont.

TIP 1. Doe niet alles in je eentje

Aan de slag met MVO? Bedenk niet alles in je eentje. Stel een MVO-team samen van ‘kanjers’, betrokken en sociale mensen van verschillende afdelingen uit je onderneming. Laat hen samen met jou een actieplan opstellen. Maak je acties SMART en niet te moeilijk. Een eerste actie kan bijvoorbeeld zijn het instellen van een ideeënbox of prijs voor het beste idee van je medewerkers.

TIP 2. Jouw probleem is mijn probleem

In het denken over MVO speelt ketenverantwoordelijkheid een grote rol. Natuurlijk kun je je eigen zaakjes goed op orde brengen, maar als de manier van werken bij je leveranciers en klanten daar niet op aansluit, dan schiet je vaak je doel voorbij. Ketenverantwoordelijkheid begint met een aantal elementen:

lees meer..

TIP 3. Houd je medewerkers fit en betrokken

Een fitte medewerker is minder vaak ziek, begint vaker fluitend met zijn werk en is mentaal ook vaak fit te noemen. Wilt u ook werknemers die lekker in hun vel zitten? Stimuleer hen dan om met mooi weer op de fiets naar het werk te komen. Kijk op www.fietsenscoort.nl voor de mogelijkheden.

TIP 4. Vermarkten van groene (duurzame) producten

U heeft prachtig duurzame producten, maar hoe zet u ze nu in de markt?
Lees hier 10 tips voor het vermarkten van groene producten.

TIP 5. Geen kinderarbeid in uw keten.

Als MVO ondernemer wilt u geen kinderarbeid in uw keten.
Lees hier 10 tips tegen kinderarbeid.

TIP 6. Stappenplan ketenverantwoordelijkheid

Ketenverantwoordelijkheid is een belangrijk onderdeel van MVO, maar hoe begin je daarmee? Om u op weg te helpen kunt u hier een stappenplan downloaden.