MVO-excursie Gulpener Bierbrouwerij

Zo'n 25 deelnemers luisterden op 25 mei naar de MVO-visie van de Gulpener bierbrouwerij.

De Gulpener BIerbrouwerij is een zelfstandig familiebedrijf en is al 15 jaar met Duurzaamheid bezig. Het bedrijf heeft MVO in alle facetten van de bedrijfsvoering doorgevoerd. Hierdoor onderscheidt Gulpener zich terdege van andere brouwerijen en gaan ecologie en economie hand in hand! Oftewel in de woorden van directeur John Halmans:

“….People, planet, profit. Bij deze woorden denkt u waarschijnlijk niet meteen aan ons smaakvolle bier. Toch draait het bij ons om deze 3 P’s. Als brouwerij streven we in plaats van puur winstcreatie naar waardecreatie. We voelen ons sterk betrokken bij het milieu en de natuur en houden daar bij in ons gehele productieproces voortdurend rekening mee. Aan deze 3 P’s voegen we zelf nog een 4e P toe: de P van pleasure! Want zonder plezier voor alle betrokkenen is maatschappelijk verantwoord ondernemen volgens ons kansloos…..”

Men luisterden aandachtig naar de MVO-visie zoals Gulpener die al jaren succesvol uitdraagt, dit keer bij monde van André Köppen, gediplomeerd Biersommelier en uitbater van het Gulpener Bierhuys. Dit is een kennis en belevingsinstituut waar de bezoeker niet alleen kennis maakt met het product 'Gulpener bier', maar ook met maatschappelijk verantwoord ondernemen. De inleiding van Köppens  was doorspekt met talloze praktjikvoorbeelden en –oplossingen op het vlak van MVO. Na de boeiende rondleiding  door de productiehallen van het bedrijf werd de excursie afgesloten met een “blindproeverij”: Op basis van smaak en geur, en natuurlijk met behulp van de opgedane kennis,  moesten de deelnemers achterhalen welke biersoorten zij kregen voorgezet. Een opgave waar slechts 2 deelnemers met vlag en wimpel voor slaagden. Al met al een geslaagde afsluiting van een zeer geslaagde MVO bijeenkomst.

De excursie werd georganiseerd door Het Innovatiehuis MKB Parkstad en COS Limburg.