Ketensimulatie

Krijg inzicht in de zaken die te maken hebben met kopen of produceren in ontwikkelingslanden.

Voor alles wat u in Nederland produceert bent u gebonden aan regelgeving voor wat betreft bv milieu en kinderarbeid. U bepaalt zelf of u daar nog iets bovenop doet of niet. Maar hoe zit dat met de producten die u inkoopt of laat produceren in andere landen? Hoe wordt daar omgegaan met het milieu, corruptie of kinderarbeid? En als deze zaken voorkomen, kan u daar dan wat aan doen? Om hier inzicht in te krijgen is er de ketensimulator (management game).

Voorbeeld van Werelds zaken doen

Met de ketensimulator verplaatsen de deelnemers zich in teams in de rol van inkoper of eigenaar van het fictieve bedrijf Sella en krijgen ze inzicht in de issues die kunnen spelen in een inkoop- en productieketen (http://www.sellaketensimulator.nl/). Zo ontstaan interessante discussies en zien de deelnemers welke invloed hun beslissingen hebben op kosten, omzet en maatschappelijke meerwaarde in de keten. Na afloop van de training zijn deelnemers in staat om ketenverantwoordelijkheid te vertalen naar het eigen bedrijf.

Doelgroepen: eigenaar-directeuren,  inkopers, CSR-managers.
Locatie: incompany of bij Switch.
Duur: 2 1/2 uur.

Voor meer informatie en/of boekingen kunt u terecht bij de MVO Loont uitvoerder bij u in de buurt, kijk onder contact op deze site of lees onze productsheet.

Rob Schieman, consultant bij SchipperOAZ: "De praktijk is de beste leermeester: leren door te doen, samen werken in een team, besluiten nemen. Timing is alles. Voor alles een tijd.  (..) Ik ga het ketensimulatiespel als de tijd daar rijp voor is voorleggen aan klanten om het samen te spelen.”

Meer ervaringen lezen van voorgaande ketensimulaties? Klik dan op 'voorbij events'.

De ketensimulator is ontwikkeld door Switch (voorheen COS) i.s.m. de NEVI, MVO Nederland en CSR Academy.